Info
under-construction-300x290

Contact


Quellyane Border Collies


B - 3980 Tessenderlo


Mobiel : 0032 471 32 97 69


E-mail : Quellyane@telenet.be

Border Collie : De OrigineDe Border Collie is een werkhondenras dat afkomstig is uit het Schotse grensgebied. Ze worden gebruikt voor het hoeden van schapen. Ze staan ​​specifiek bekend om hun intelligentie, ze zijn energiek, acrobatisch en atletisch, ze concurreren vaak met groot succes in herdershondenpaden en verschillende hondensporten.


Ze worden vaak de meest intelligente van alle huishonden genoemd. Border Collies blijven werken in hun traditionele werk van vee hoeden wereldwijd.


Old Hemp (september 1893 - mei 1901) wordt beschouwd als de voorloper van het Border Collie-ras. Hij was eigendom van Adam Telfer en werd gebruikt als schaapskuddehond. Zijn stijl was anders dan die vaak werd gezien tijdens zijn tijdperk, omdat hij veel stiller werkte dan de andere herdershonden van die tijd. Deze stijl werd aangenomen en gebruikt door andere fokkers en trainers en werd binnen enkele generaties de meest voorkomende stijl onder Border Collies, waarbij zijn nakomelingen succesvolle internationale herdershondenkampioenen werden.


Bron en info: wikipedia


Voor meer informatie over de geschiedenis van de Border Collie-rassen klik hier (wikipedia).

Voor meer informatie over Old Hemp klik hier (wikipedia).Copyright © All Rights Reserved

De Border Collie